Előnyünkre vállnak a munkagépek

Munkagépek

Azt gondolná az ember, hogy amióta a technika elkezdett rohamos ütemben fejlődni, úgy egyre kevesebb felelősség és teher hárul a feladatokat végző személyekre. Ez nincs teljesen így. Tény és való, hogy már nem kell megfogni az ekekapa szarvát, amikor szításról van szó, viszont a munkagépek vezetése sem olyan egyszerű.

Bár a szerkezetek megkímélik a nagy fizikai erőkifejtéstől a munkást, de a figyelmet még mindig rajta kell tartani az elvégzendő feladaton. Mivel ilyen módon egyszerűsödtek a dolgok a munkagépek jóvoltából, az igények egyre nagyobbá váltak. Így lehet az, hogy naponta több 10 hektár megművelésére és karbantartására lehetőség adódik.

Természetesen ez csak akkor odaható meg, ha tökéletes munkagépek állnak a rendelkezésünkre. A mezőgazdaságban megannyi típus létezik, még egy adott márkán belül is. A gyártók megtettek minden tőlük telhetőt azért, hogy olyan munkagépek kerüljenek ki a forgalomba, amelyek precízen kivitelezik a rájuk bízott munkát és a kezelésük sem túl bonyolult. Az alkatrészek amortizálódásának idejét is igyekeznek csökkenteni a szakemberek.