A szakszerű hőszigetelés pozitív hatásai

Egy jó szigetelés a lakásunk fűtését és hűtését is energiahatékonyabbá teheti, ami pénzügyi és környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos kérdés. A szakszerűen kivitelezett hőszigetelés évszaktól és időjárástól függetlenül megfelelő komfortérzetet biztosít a házon belül.

Bizonyított tény, hogy a falakon keresztül igen jelentős hőveszteséggel számolhatunk olyan épületek esetében, ahol nem szenteltek kellő figyelmet a megfelelő hőszigetelés kialakításnak. A megfelelően kialakított szigetelés segítségével azonban a falak hőszigetelő adottsága akár 70%-kal is megemelkedhet, ami a pénztárcánkon is érezhető különbséget jelent.

Az energia és pénz megtakarításán kívül a hőszigetelés kialakítása felújítások alkalmával a homlokzatok esztétikusabb látványa miatt sem elhanyagolandó, ugyanis a szigetelt felület nehezebben reped meg és szép egyenletes falfelületet képez. Az ingatlan értékét is növeli, továbbá meghosszabbítja az épület élettartamát, ezért a beruházásnak mindenképp hosszú távú pozitív hatásai vannak..