A futóbicikli névvel és anélkül is népszerű

A téli hónapok után nehéz hozzászoktatni a kicsiket, hogy ismét sok időt töltsenek a szabadban. Azonban egy futóbicikli névvel ellátva megkönnyítheti a szülők dolgát, hiszen ilyen járgány igencsak csábító a legtöbb gyerkőcnek. A pedál nélküli kerékpár amúgy is nagyon vonzza a 2-4 éves korosztályt, de ha a futóbicikli névvel is bír, akkor szinte garantálható a siker.

Mert a saját tulajdon már ebben a korban is nagy kincsnek számít, ha pedig a világ is láthatja, hogy valami az övék, akkor az óriási örömmel tölti el őket. Büszkén mutogatják a társaiknak, sőt, a felnőtteknek is, hogy bizony ez a menő bicaj csak az övék, ott írja rajta, holott csak mondták nekik, hiszen ők maguk még nem tudják elolvasni.

Ez azonban nem tántorítja el őket a lelkesedéstől és a tekeréstől. Sőt, olyan odaadással suhannak a kétkerekűn, hogy öröm nézni őket. Persze néha félelmetes is, de ezt a szabadságot muszáj megadni nekik, hogy lassan-lassan megismerhessék a világot. Különben is, ha megértetjük velük a szabályokat, akkor a futóbicikli névvel vagy név nélkül sem jelenthet nagy veszélyt rájuk.