A visszérkezelés és a megelőzés lehetőségei

Visszérkezelés

A civilizációs betegség közül, talán a visszér jelenti a legnagyobb problémát. Már egyre fiatalabb korban jelentkeznek a tünetek, ami főleg a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Így a visszérkezelés helyett, érdemesebb talán pár szót ejteni a megelőzésről is.

A rendszeres testmozgás hatékonyan előzheti meg a tünetek kialakulását, főleg abban az esetben, ha ülőmunkát végzünk. Akár munka közben is érdemes óránként megmozgatni a végtagjainkat, hogy a vérkeringés megfelelőképpen végbemenjen a lábunkban is.

Ha időben észleljük a tüneteket, akkor még tehetünk az ellen, hogy komolyabb szövődmények kialakuljanak. A vadgesztenye kivonatot is tartalmazó kenőcsök igen hatékonyak a visszérkezelés során. Olyan természetes anyagokat tartalmaznak, amelyek visszaadják az érfalak rugalmasságát és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek.

Ma már egyre több helyen találkozhatunk olyan természetes készítményekkel, amelyek segítségünkre lehetnek a visszérkezelésben. Érdemes ezeket kipróbálni, mert könnyen felszívódnak és gyorsan kifejtik hatásukat.