Tippek a locsolótömlő kiválasztásához

locsolótömlő

Locsolótömlő

Kertépítés során, egyike az első eszközöknek, amiket ildomos beszereznünk, valószínűleg a tereprendezéssel kapcsolatos kézi eszközök. Ezután feltehetően rögtön vízre lesz szükség, így következik a locsolótömlő vásárlása. Az ártatlan vásárló először biztosan azt gondolja, hogy nincs is ennél egyszerűbb feladat, de aztán jön a kiábrándultság, amikor a boltban szembesül a rengeteg típusú termékkel.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vastagságú csövet fogunk választani, hiszen ez és a nyomás együttesen meghatározza az öntözés milyenségét, minőségét. Mint mindig, ezen döntés során is át kell gondolnunk, hogy mire fogjuk használni a vásárolni szándékozott tárgyat.

Nem mindegy, hogy milyen területet kell meglocsolnunk, milyen vízerősségre lesz szükségünk, miként fogunk tudni bánni a csővel, mennyire legyen rugalmas. Tehát, miután mindezt átgondoltuk, biztosan közelebb jutunk a szükséges locsolótömlő milyenségének a megfogalmazásához. Ekkor pedig már nem is marad más hátra, mint a termék megvétele.