Szénszűrővel ellátott víztisztító

Víztisztító

A tiszta víz elérhetőségének problémája a világ számos országában sürgős megoldásra vár, de a gyorsan fejlődő Kínában különösen érzékelhető. A jelenlegi helyzetben, a cserélhető patronokkal felszerelt víztisztító a legalapvetőbb módja annak, hogy jó minőségű vizet kaphassunk.

A legnépszerűbb típus a szénszűrővel ellátott filter. Az ilyen szűrők könnyen beszerezhetőek, egyszerűen telepíthetőek és kiszűrik az alapvető szennyeződéseket.

A szénszűrős víztisztító üzemideje átlagosan 6-12 hónap. A vízszűrő kiválasztásakor fontos előnyben részesíteni azokat a szűrőket, amelyek ezüstionokat tartalmaznak, mivel ezek fő tulajdonsága, hogy megállítsák a baktériumok növekedését és reprodukcióját. Ugyanakkor, ennek a típusnak van egy nem elhanyagolható hátránya is.

Mégpedig az, hogy a penész könnyen megtámadja ezt a víztisztítót. Ez amiatt van, hogy a szűrő különböző törmelékeket gyűjt össze a vízből, ideértve a szerves vegyületeket is, ami kedvező környezet kínál a penész kialakulásához és fejlődéséhez.