Miben másak a kerámia bevonatos edények a teflonnál?

Kerámia bevonatos edények

A teflon a mai napig igen elterjedt, még akkor is, ha a kerámia lábasok vagy épp a gránit bevonatú edények egyre jobban átveszik a főszerepet a konyhában.

Sok háztartásban a kerámia bevonatos edények teljesen kiszorították a teflon kellékeket. A teflon a 40-es években kezdte világhódító útját, ami akkoriban hatalmas áttörést jelentett az edények világában. A hosszú láncból álló polimert a DuPont vállalkozás szabadalmaztatta mint egy speciális, tapadásmentes matéria. A teflonnak akkor és ma is szinte megszámlálhatatlan felhasználási területe volt, azonban a mai ember ezt csak az edények bevonataként ismeri.

Az elmúlt években felreppentek az egészségre káros hatással kapcsolatok hírek, és talán emiatt is választják sokan az egészségre káros hatás megannyi fajtáját. Ezeknél a termékeknél ettől a negatívumtól nem kell tartani, illetve a tartósság és a tisztítás is egyszerűbb. A kerámia bevonatos edények modernebb darabjai karcállóak is, azt azonban tudni kell, hogy emellett tanácsos óvni azokat a fizikai sérülésektől.