Melyek az infraszauna ellenjavallatai?

Négyszemélyes infraszauna

Vannak az egészségre nagyon jól ható eszközök, hatékony terápiák, de csodaszerek nincsenek. Így például számos beteség esetében nem ajánlott az infraszauna használata. Daganatos betegségek esetében, nagyon magas, illetve nagyon alacsony vérnyomás, koszorúér betegség, arthrózis, pajzsmirigy túlműködés esetén, súlyos vesegyulladás, illetve hólyaghurut esetén kimondottan ellenjavallott.

Az infraszauna használata során nagyon fontos a folyadék megfelelő pótlása, annak ellenére, hogy itt nincs kánikula, mindössze 50 C fok körüli a hőmérséklet.

Ugyanis az izzadás itt is beindul, tehát intenzív a folyadékhasználat. Nem kellene megvárni, hogy szomjasak legyünk, hanem a szaunaszünetekben rendszeresen ajánlott a folyadékbevitel. Elsősorban vizet ajánlott inni, de a cukormentes gyümölcs vagy zöldségitalok, teák is jót tesznek.

Az alkoholt kerülni kell és a magas cukortartalmú üdítőitalokat is. Mindenesetre, akinek komolyabb egészségügyi problémája van, először orvoshoz menjen és csak utána döntsön az infraszauna mellett! Ez a biztos.