Miben különböznek egymástól a kutyatápok?

Kutyatáp

Kutyatáp

A kutyák számára is ajánlatos változatos étrendet összeállítani, hiszen ahogy mi ráununk az egyhangú étkezésre, úgy kedvenceinknek sem tesz ez jót.

Szerencsére ez ma már nem nehéz feladat, hiszen olyan sokféle kutyatáp közül válogathatunk a szaküzletekben, hogy akár mindennap más-más finomsággal lephetjük meg négylábú barátainkat. Persze nem szükséges naponta változtatni az étrendet. Elég, ha választunk 2-3 típusú kutyatáp közül és azokat váltogatjuk hetente.

Így biztosítva van az ebek számára a változatos étel és ez az egészségük szempontjából is előnyös lehet. A kutyatápok ugyanis nemcsak ízükben különböznek, hanem az összetételükben is. Egyikben a fontos vitaminokból van több, másikban az ásványi anyagokból vagy éppen a nyomelemekből.

Így házőrzőink hozzájutnak minden fontos alkotóelemhez, amire szükségük van az egészséges élethez. Más különbségek is lehetnek a kutyatápok között. A száraz eledel mellett, igen népszerűek a konzervek is. Ezeket is be lehet csempészni az étrendjükbe. A kedvenceink hálásak lesznek érte.