A keresztelő ruha mindenkinek más stílusú

Keresztelő ruha

Színét illetően fehér kell legyen, mivel a tisztaságot szimbolizálja. A keresztelő ruha egyszeri alkalommal viselt darab. Fontos, hogy megfelelő minőségű legyen, és hogy a pici jól érezze magát benne, hiszen ez a nap csakis kizárólag róla szól.

A kisfiúknak és a kislányoknak különböző összeállításban szerezheti be. A kisfiúk esetében az egyszerűbb darab kerül előtérbe, amely szolidabb. Ha kislánynak szeretné vásárolni, akkor nincs meghatározva, hogy milyet vegyen. Óriási a kínálat, hiszen azt díszítheti csipke, selyem vagy különféle hímzés. Ha ez az esemény nyáron történik, akkor elég a vékonyabb anyagút beszerezni, viszont ha télen, akkor a melegebb keresztelő ruha lesz alkalmas.

Ehhez tartozik egyébként még kissapka és kiscipő is, amely pontosan olyan anyagú, mint maga a ruhadarab. Oda kell figyelni arra, hogy az adott darabon ne legyen gomb vagy patent, mivel ezek csak megnehezítenék az öltöztetést. Ha ezeket a dolgokat figyelembe veszi, akkor biztos lehet abban, hogy jól fog dönteni.