Horvátország volt 2017-ben is az egyik legkedveltebb nyaralóhely

A tökéletes nyaralás helyszíne

A nyári időszak egyik fénypontja mindig a nyaralás, amikor végre minden gondot le lehet tenni és egyetlen dolga van az embernek, a pihenés. Persze nem egyszerű eldönteni, hogy mi legyen a célpont, hiszen rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Horvátország az elmúlt években egyre népszerűbb. A horvátországi nyaralók rengeteg magyar turistának adnak szállást. Nem véletlen, hogy sokak választása esik erre az országra, mert jó pár pozitívum szól mellette. Az egyik, hogy közel van. Választhatunk olyan üdülőhelyet is, ahová pár óra alatt eljuthatunk, hiszen mindössze 500 km-t kell vezetnünk és azt is autópályán.

A másik fontos szempont, hogyha okosan tervezzük meg az egész nyaralást, akkor viszonylag olcsón megúszhatjuk, a horvátországi nyaralók nem kerülnek kifizethetetlen összegbe. Számít az is, hogy mivel utazzunk, mennyire közeli helyet választunk, miként akarjuk megoldani az étkezést. Nagy pozitívum, hogy a kibérelhető horvátországi nyaralók többsége teljes apartman, tehát felszerelt konyha is tartozik hozzá, így sokkal olcsóbban meg lehet oldani az étkezéseket, mintha mindig étterembe mennénk. Természetesen nemcsak a közelség és a baráti árak vonzóak a horvátországi nyaralók esetében, hanem az is, hogy számtalan gyönyörű hely közül lehet választani, attól függően, hogy mi a prioritás számunkra. A horvát tengerpart körülbelül 1000 km hosszú, így elég sok lehetőségünk van. A sziklás partok gyönyörű látványt nyújtanak, mindenképpen érdemes egyszer egy ilyen üdülőhelyet is választani. A homokos partokat valamivel többen keresik, de azért ezek között is vannak olyanok, amelyek kevésbé ismertek, így ha valaki arra vágyik, hogy csendesebb helyen pihenhessen, ez is megoldható.

A horvátországi nyaralók minden üdülőhelyen nagy számban várják a vendégeket, így attól nem kell félni, hogy nem találunk megfelelő szálláshelyet. Abban az esetben, ha nemcsak sütkérezni és fürödni szeretnénk, akkor megtekinthetjük a csodálatos középkori városokat is, hogy még élménydúsabb legyen a nyaralás.