Együnk csokit vacsora után!

A csoki remek desszert

A csoki remek desszert

Egy kiadós vacsora után gyakran érezzük úgy, hogy még valami hiányzik. Egy kis édesség kiváló hangulatfokozó lehet ilyenkor. A csoki remek választás, hiszen egyszerű, nem megterhelő a gyomornak és a kakaóban található vegyületek a szervezet számára is igen fontosak.

Ha nem visszük túlzásba a fogyasztását, akkor a negatív hatásait kompenzálják a pozitív tulajdonságai. Gyakran felhozott érv a csoki ellen, hogy a hozzáadott cukor hizlal, valamint egyéb káros hatásai is lehetnek.

Ez azonban csak akkor igaz, ha nem tudunk ellenállni a kísértésnek és többet eszünk belőle, mint amennyit kellene. A csokoládé mértékletes fogyasztása azonban kifejezetten előnyös, hiszen a kakaó igen gazdag antioxidánsokban, amelyek megkötik a szervezetünkben található szabadgyököket.

Ugyanakkor stressz oldó hatása is van, ami annak tulajdonítható, hogy hatással van az agyunk boldogságközpontjára. Olyan csoki is található már a boltokban, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, így a diétázók is bátran fogyaszthatják.