Az impotencia hátterében a lelki gondok

impotencia

Impotencia

A férfiak mélyen hallgatnak arról, ha időnként nem tudnak az ágyban a megszokott módon teljesíteni. Ez a probléma az impotencia, amikor hiányzik a megfelelő erekció, vagyis a merevedés elmaradása miatt, a férfi közösülésre képtelen. Stresszes világban élünk, ezért egészséges, életerős embereknél is előfordulhat merevedési zavar, akiknek a háttérben semmilyen szervi problémájuk nincs, ami ezt esetleg indokolhatná.

Sajnos egy-két eset elég ahhoz, hogy a párunk kedve teljesen elmenjen a közös együttlétektől. Az impotencia nem korfüggő, fiataloknál éppen úgy előfordulhat, mint az idősebbeknél. Ha tartósan fennáll a merevedés hiánya, akkor gondolni lehet szervi problémákra is, amivel mindenképpen fel kell keresni egy urológus szakorvost.

A legtöbb esetben azonban lelki okok állnak az impotencia hátterében, mint például a folyamatos bizonyítási kényszer, párkapcsolati gondok, fáradtság, megalázottság érzése, depresszió, félelem a nem kívánt terhességtől. Az impotenciára megoldást nyújtanak az intim kellékek között található péniszpumpák, illetve vény nélkül kapható potencianövelők is.