Az elektromos konvektor és a radiátor egy és ugyanaz

Elektromos konvektor

Akik nem igazán értenek még az elektromos fűtési berendezésekhez, gyakran kérdezik a hozzáértőket, hogy a konvektort vagy a radiátort érdemes megvenni? Az emberek ekkor hamar megtanulják, hogy az elektromos konvektor és a radiátor egy és ugyanaz, tehát a két elnevezés, eszköz között semmilyen különbség nincs.

Ha valakinek tehát csak ennyi kérdése volt, akkor megnyugodhat, és bátran megveheti az elektromos konvektor eszközt. Aki már volt olyan lakásban, ahol árammal fűtöttek, biztosan érezte, hogy az elektromos konvektor hihetetlen gyorsasággal felmelegedett és már kezdte is sugározni a forróságot. Ezért is tartják úgy a profik, hogy ez a kellék a hőleadást illetően tökéletes munkát végez.

Ennek köszönhetően nem kell több tíz percet vagy még többet várni arra, hogy a lakás bemelegedjen. Egy hideg őszi éjszakán éppen ezért annyira jó, ha ott van a sarokban az elektromos konvektor. Mi is garantálja a sikert? Nos, az elektromos konvektor titka, hogy a hideg levegőt alulról beszívja a rendszer, a kellék megmelegíti azt, majd fent kiengedi és máris érezni lehet a meleget