Az autó fényszóró használatának területei

Autó fényszóró

A vezető biztonsága nagyban függ az autó világítási rendszerétől. Ennek fontos eleme az autó fényszóró. A gépkocsin elhelyezett lámpáknak, azok felszerelési helyétől és a működésétől függően, a következők a funkciói: távolsági megvilágítás, ködszórás, éjszakai fényszórás, irányjelzés és műszerfal világítás.

Az autó fényszóró a gépkocsi legfőbb fényforrása, ami megvilágítja az utat az autó előtt. Ennek a sugara akár 150 méteres távolságban is képes fényt szórni az úttestre és megvilágítani a 300 méteres körzetben található útjelző táblákat.

Az ilyen erős fényáram hátránya az irányunkba közeledő forgalom elvakítása. A tompított fényű autó fényszóró 30-50 méterre világítja meg az utat, ami elegendő az akadályok észleléséhez.

Sajnos az utak rossz minősége növeli a közlekedési balesetek kockázatát, így nem tanácsos takarékoskodni az első lámpák vásárlásakor. Ilyenkor érdemes előnyben részesíteni azokat, amelyek gyártása a legújabb technológiát alkalmazza, mint például a Hella, a DLaa és a Hptec márka.