Az árnyéktűrő növények csodás példányok

Árnyéktűrő növények

Szobanövények nélkül körülbelül olyan volna a lakás, mint az ételek só nélkül. Mindenki otthonában, aki a szépet kedveli, megtalálhatóak a különféle virágok, árnyéktűrő növények, hiszen a lakás nem minden sarkában van megfelelő fény számukra. Ebbe a kategóriába tartozik a buzogányvirág, más néven a Dieffenbachia compacta. A növény a bécsi botanikus kert főkertészéről, J. Dieffenbachról lett elnevezve.

Kevés gondozást igényel, tetszetős alakjáért és feltűnő leveléért érdemes tartani. Levelének hosszúsága a 25 cm-t is elérheti, a színe általában zöld, amit a fajtától függően, fehér, sárga, krémszínű és halványzöld foltok, esetleg sávok díszítenek. Mivel ez az árnyéktűrő növény a trópusi Közép- és Dél-Amerikából származik, ezért kedveli a párás és meleg környezetet.

Tanácsos a leveleit gyakran lemosni és permetezni. A túl magas növényeket vissza kell vágni, de azt vegyük figyelembe, hogy minden része mérgező! Ha megteremtjük számára az ideális körülményeket, hosszú évekig gyönyörködhetünk az árnyéktűrő növények eme példányában.