Az ágvágó olló rendeltetése és alkalmazási területe

Ágvágó olló

Az ember mindig a saját igényeinek megfelelő kerti szerszámot kell válassza ahhoz, hogy ne a dolgát nehezítse vele, hanem jelentősen megkönnyítse. Az ágvágó olló rendeltetése is az, hogy kímélje a kezet és ugyanakkor könnyűvé tegye a teendőket, főleg ha sok időt töltünk a fák metszésével. Ilyenkor nagyon fontos a stabil, de ugyanakkor kényelmes fogás, valamint az is, hogy az ollónak összecsukáskor legyen valamennyire csillapítása, vagyis ne csattanjon.

A vágás célja alapján is választhatunk. Az ágvágó olló révén pontos és precíz munkát tudunk végezni. Az anyaga, éle is fontos szempont a megfelelő szerszám kiválasztásakor. A jó minőségű finn, svéd, svájci vagy német acéllal semmi nem versenyezhet.

Ha könnyebben szeretne dolgozni, akkor válaszon áttételes típust, hiszen így sokkal kevesebb erőt kell kifejteni. Sok esetben kifejezetten előnyös, ha az ágvágó olló hosszabb nyéllel rendelkezik, például szúrós növények metszésekor. Szerezze be online a megfelelő szerszámokat, hiszen az online rendeléssel időt és pénzt is spórolhat!