Antioxidánsokkal megelőzhető sok betegség kialakulása

 

Antioxidánsok

Antioxidánsok

Ebben a rohanó világban rengeteg káros hatás éri szervezetünket, amelyek ellen sajnos elég nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk védekezni. A levegőben felgyülemlett szennyeződések, stressz, túlhajszoltság, mind-mind károsan hatnak egészségünkre és egyben az öregedési folyamatokat is felgyorsítják. Viszont kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozással, megfelelő mennyiségű és minőségi pihenéssel nagyban hozzájárulhatunk szervezetünk megfelelő működéséhez. Az antioxidánsok fogyasztásával megakadályozhatjuk a szabadgyökök elszaporodását a szervezetünkben, amelyek számos betegség előidézői lehetnek.

Megfelelő táplálékok fogyasztásával és bizonyos táplálék kiegészítő készítményekkel „feltölthetjük” antioxidáns készletünket. Szervezetünk számára legfontosabb antioxidánsok az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, Q10 és a szelén. Ezeket legnagyobb mennyiségben, különböző gyümölcsökben és zöldségekben (narancs, sárgarépa, édesburgonya, fekete ribizli, spenót, avokádó) találjuk meg. Kutatások bizonyították, hogy az antioxidánsok fogyasztásával megelőzhető számos betegség kialakulása.