A parketta felújítás előnyös választás

Parketta felújítás

Parketta felújítás

A régi házakban akár 40-50 éves parketták is lehetnek, amelyek viszonylag még jó állapotban vannak, csupán a felületek van megkopva. Ezeket kár kicserélni, hiszen a parketta felújítás után, akár még 2-3 évtizedig használhatóak.

Persze egy felújított parketta sohasem lesz olyan szép, mint egy új, viszont sokkal kevesebb költségből megúszhatjuk a munkálatokat. Bár régi fényüket nem fogják visszanyerni, mégis remek hangulatot kölcsönöznek a lakásoknak az ilyen burkolatok. Érdemes tehát a parketta felújítást választani.

A lakás renoválása során amúgy is sok pénzt kell költeni a szükséges anyagok beszerzésére, valamint a munkálatok kifizetésére. Miért ne spórolhatnánk ott, ahol lehetséges? A parketta felújítás nagyjából a fele összeg, mintha új burkolatot szeretnénk lefektetni.

Ez a nagyobb lakások esetén igen komoly összeg. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a padlócsiszolás és az újra lakkozás igen nagy precizitást igényel, ezért olyan szakembereket kell keresni a feladat elvégzésére, akik tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.