A bowling elterjedése hazánkban

Bowling

Bowling

Ha valami kellemes kikapcsolódásra vagy netalán csapatépítő tevékenységre vágyunk, akkor számtalan lehetőség közül válogathatunk. Már nálunk is egyre népszerűbb a bowling, ami tökéletesen megfelel ilyen célokra.

Bár még gyerekcipőben jár hazánkban ez a sportág, de nagyon hasonló a tekéhez, amiben már jelentős sikereket értek el magyar sportolók a nemzetközi versenyeken. A bowling a rendszerváltás után jelent meg Magyarországon és kezdetben csak az előkelő szállodákban lehetett kipróbálni.

Akkor még tekepályákon játszották, ami nem egyezik meg tökéletesen az eredeti bowling pályákkal. Ma már azonban számtalan megfelelő hely nyílt Budapesten és a vidéki településeken is, ahol kellemes körülmények között lehet elsajátítani ezt a bábujátékot.

Kisebb csoportokban és egyénileg is lehet játszani ugyan, mégis csapatsportként vált ismertté. Remek szórakozást nyújt a bowling hétvégéken, akár családi programnak is ideális. Főleg ilyenkor, amikor a rossz idő miatt a négy fal közé kényszerülnek az emberek.