Szerezze be a mesepszichológiai kiadványokat!

Mesepszichológia

A kisgyermekek értelmi és érzelmi fejlődése már az anyaméhben elkezdődik és a megszületésétől kezdve minden külső inger hatással van rá. A mesepszichológia igazi tudományággá nőtte ki magát, mert bebizonyosodott, hogy milyen pozitív hatása van a meséknek a gyermekek életére.

Valójában a mesefigurák segítségével tudnak felkészülni a felnőttkor kihívásaira és megpróbáltatásaira. Mindenki meg kell küzdjön a saját félelmeivel és a világtól jövő nyomással, az elvárások sorozataival, ezért a mesékben megjelenő negatív és pozitív figurák történeteire szükségük van.

A book24.hu oldalon kiváló mesepszichológia kiadványokat találunk, akár szakmai vonatkozásban, akár a mesekönyve világából. Például az erdélyi pszichológus Kádár Annamária könyveit, amelyek bevezetnek ennek fontosságába és gyakorlatába.

Nem könnyű a szülőknek, hogy felvértezzék gyermekeiket minden útravalóval, de ha ügyesen élnek a mesék lehetőségeivel, akkor sikerülhet. A mesepszichológia folyamatosan fejlődik és bővül, ezért kövesse nyomon az újdonságokat!