Schönbrunni állatkert különlegességei

Schönbrunni állatkert

Schönbrunni állatkert

Hogyha családjával együtt adventi kirándulást szeretne, mindenképpen érdemes Bécsbe utazniuk, mert az adventi vásárok megtekintése mellett, még számos programlehetőség is adódik az osztrák fővárosban. Az egyik ilyen remek program lehet a schönbrunni állatkert meglátogatása.

Ez az állatkert már három alkalommal elnyerte az Európa legszínvonalasabb állatkertjének járó címet. Nem véletlenül, hiszen itt igazi különlegességekkel találkozhat a látogató. Itt él három olyan dél-amerikai kajmán-teknős, amelyek arról híresek, hogy a schönbrunni állatkert falain belül történt szaporításból származnak.

Az állatkert különlegességei közé sorolható az a ritka gazella is, amelyik Budapestről lett átköltöztetve, ily módon a bécsi gazellaállomány egy új fajjal gazdagodhatott, a Mhorr-gazella fajtával. Ezen kívül a schönbrunni állatkert büszkélkedhet egy olyan leguán fajjal is,

ami az európai állatkertekben és a vadonban egyaránt ritkaságnak számít. Ez a faj a szalagos leguán. Mindenkinek érdemes meglátogatnia ezt a különleges állatkertet, aki Bécs városába utazik.