NKH vizsga többféle gépcsoportban

Ismeret újító tanfolyam

Csak úgy válhatunk hasznos munkaerővé, hogyha folyamatosan képezzük magunkat és egyre több dolgot sajátítunk el. Ez hamar szemet szúr a munkaadóknak is, ezért egy kifejezetten jól fizető állásban részesülhetünk.

Az NKH vizsga három választható gépcsoportot tartalmaz és ezeken belül többféle munkagép közül választhatunk. Elsajátíthatjuk a földmunkagépek, targoncák, illetve az önjáró emelőgépek kezelését. De ne ugorjunk ilyen gyorsan fejest a közepébe, mert az NKH vizsgát nem szerezheti meg akárki!

A jelentkezési feltételek között az is szerepel, hogy rendelkeznie kell az illetőnek nehéz- vagy könnyűgépkezelő jogosítvánnyal és egy OKJ-s bizonyítványra is szükség lesz, ami megfelel az adott gépcsoportnak.

Hogyha ezek megvannak, akkor kiválaszthatjuk, hogy melyiknek a kezelését szeretnénk elsajátítani a felsoroltak közül. Mivel az a legfontosabb, hogy gyakorlatban minél jobban tudjunk bánni például egy targoncával, ezért nincs szükség szóbeli vizsgára. Minden a gyakorlati NKH vizsgán múlik. A sikeres vizsga után pedig, 1 hónapon belül meglesz a gépkezelő jogosítvány.