Nincs baj, ha csöpög a csap

Csöpög a csap

Nem sok rosszabb dolog van annál, amikor egy házban vagy lakásban valamelyik vezetékből szinte észrevétlenül szivárog a víz. Ilyenkor hatalmas károk keletkezhetnek, hiszen a vízszivárgás folyamatosan áztatja a falakat. Amikor csak csöpög a csap, akkor nem kell ekkora veszélyre gondolni, viszont a folyamatos vízveszteség ebben az esetben is megnöveli a vízszámlát.

Ráadásul a mosdókagyló vagy a kád is könnyen tönkremehet, és a vízkő tisztítására alkalmazható szerek is növelik a kiadásokat. Amennyiben csöpög a csap, lehet, hogy csak magán a csapon kell szorítani, esetleg kicserélni pár alkatrészt, de az is előfordulhat, hogy az egész csaptelepet ki kell cserélni.

Akárhogy is, mindenképpen érdemes szakértői segítségért folyamodni. A vizszerelod.hu weboldalon számos leírás található az ehhez hasonló szituációkról, valamint a bármikor hívható telefonos elérhetőségek is helyet kaptak a honlapon. Amikor csöpög a csap, nyugodt lélekkel lehet őket értesíteni, mert sokat látott, tapasztalt vízvezeték szerelőkről van szó.