A motorvédő kapcsoló jelentős biztonságot nyújt

Motorvédő kapcsoló

Az elektromos motorok védelmére számos megoldás létezik. Ezért érdemes úgynevezett motorvédő kapcsoló használata a biztonságos üzemeletetés érdekében.

A készülék elsősorban az elektromos motorok be– és kikapcsolására szolgálnak, de további túlterhelés elleni védelmet is nyújtanak. A kioldás történhet mágneses vagy termikus működtetésű kioldóval. A beépített védőkapcsoló pedig védelmet nyújt az esetleges fáziskimaradás esetén.

A motorvédő kapcsoló mechanikus nyomógombok segítségével működik. A szerkezet képes a villanymotor áramfelvételét is szabályozni a beépített forgatógomb segítségével, az igényeknek megfelelően. Szerelősínre rögzíthető, tetszőleges felhasználási helyzetben, vagyis más védő és vezérlő készülékkel együtt építhető be vezérlőközpontokba.

A motorvédő kapcsoló különböző beállítási tartományban használható. Például 2,5-4A, 4-6,3A, 6-10A áramerősség tartományokban. Ezek a legelterjedtebb fázisok. A szerkezetet különböző kiegészítőkkel lehet használni, így akár távműködtetésre is alkalmas lehet.