Mitől függnek a szélvédő javítás árak?

Változó szélvédő javítás árak

Változó szélvédő javítás árak

Aki autóval rendelkezik az már megtapasztalhatta, hogyha nincs egy megbízható autószerelő ismerőse, akkor a szerelés költségei megsokszorozódhatnak. A szélvédő javítás árak műhelyenként különböznek és a szerelés időtartama is változó. Egy gyakran előforduló kőfelverődésből adódó javítás időtartama általában egy és három órát vesz igénybe. De sokan nem fordulnak időben szakemberekhez, ezért az autónak az üvegén található sérülés továbbreped.

Ilyenkor már a sofőrnek nemcsak az a szélvédő javítás árak összegét kell figyelembe vennie, hanem annak teljes kicserélésének költségeivel kell számoljon. Éppen ezért, a szakemberek azt javasolják, hogy bármilyen jellegű ütés vagy repedés keletkezik a szélvédőn, azt a lehető legrövidebb időn belül érdemes leragasztani ragasztószalaggal, ezzel megakadályozhatja az autó tulajdonosa a továbbrepedést, valamint a nedvesség és a por bejutását az aprócska lyukba. A szélvédő javítás árak eltérőek lehetnek, ha a kárt szenvedett sofőrök alternatív megoldásokat választanak.

Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és napjainkban egyre elterjedtebb javítási forma, az a kliens házához vagy munkahelyéhez érkező szélvédő javításával és cseréjével egyaránt foglalkozó szerelő-kocsi. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek számára, a repedések kitisztítása és feltöltése nem tart tovább mint röpke félóra. A megfelelő eszközök és felszerelések mindegyike megtalálható a szélvédő javításával foglalkozó autóüveges furgonjában.

Meglehet, hogy a szélvédő javítás árak ebből adódóan többe kerülnek, a házhoz járó javítóműhelyek üzemanyag és kiszállási díja miatt, viszont az autótulajdonos számára még így is megéri ezt az opciót választani, hiszen egyszerűbb és gyorsabb mint a műhelyek felkeresése. A szélvédő javítás árak függnek az adott repedés méretétől is, illetve attól, hogy hány darab sérülés található az első vagy a hátsó autóüvegen. Mivel a szélvédő javítás árak költségét a biztosító csak különleges esetekben téríti meg, így fölösleges az utánajárással vesződnie a sofőrnek. Egyszerűbb ha időpontot egyeztet egy mobil üvegjavítással foglalkozó vállalkozással, majd otthona vagy munkahelye parkolójában megvárja a szakembert.