Mikor kap pénzt egy diákmunkás? A jellemző utalási napok itt!

Jellemző utalási napok a Pannonworknál

Jellemző utalási napok a Pannonworknál

Az egyetemisták élete nem mindig egyszerű. Távol vannak a családjuktól, így nem számíthatnak segítségre, ha pénzügyi nehézségeik támadnak. Ezért sokan kénytelen a tanulás mellett munkát vállalni.

Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mire vállalkoznak, amikor elmennek munkát keresni. Fontos tudni, hogy az utalási napok jellemzően a hónap elejére korlátozódnak. Ilyenkor kapják meg a diákmunkások az elmúlt havi bérüket, amiért becsülettel megdolgoztak.

Ez fontos lehet, ha a számlák kifizetésére, illetve a lakbérre költik a keresetüket, ezáltal megállapodhatnak a lakás főbérlőjével, valamint a közös képviselővel, hogy mikor fizetik ki a részüket. Persze a fizetésnap munkahelyenként változó lehet, de jellemzően a hónap első hetében mindenhol megkapja a bérét a diákmunkás.

Ha a Pannonwork iskolaszövetkezet keretein belül vállal munkát a diák, akkor azt már az elején letisztázhatja, hogy mikor számíthat fizetésre, ugyanis a szövetkezet honlapján is fel vannak tüntetve az utalási napok, így nem érhet senkit meglepetés.