Miért váltsunk BPA mentes kulacsra?

BPA mentes kulacs

A modern technológiáknak köszönhetően, könnyebb lett az életünk, de nem feltétlenül jobb is. Az élelmiszerek tárolása műanyag edényekben praktikus, de olykor veszélyes. A BPA mentes kulacs nem tartalmazza azt a műanyagipari alapanyagot, aminek negatív hatása tudományosan is igazolt.

Ennek hatására tanácsos átgondolni, hogy az életünkben milyen szerepet játszanak a műanyagból készült termékek. Ha vannak kisgyermekeink, akkor még indokoltabb, hogy odafigyeljünk erre. A BPA, vagyis Bisphenol A, hasonlít az ösztrogén hormonra, de mivel mégsem hormon, ezért megzavarja a szervezetet.

Ez mind a fiúk, mind a lányok esetében komoly következményekkel járhat. A BPA mentes kulacs révén, a napi ivóvíz használatunk kizárólag jó hatással van ránk. Ha lecseréljük a műanyag palackokat és kulacsot használunk, akkor nem terheljük vele a környezetet sem. A csodálatos bolygónk is meghálálja, ha nem fokozzuk tovább a szennyeződést, mivel a műanyaghulladék nagyon káros. Ezeket figyelembe véve, több ok is indokolja, hogy végre BPA mentes kulacsra váltsunk.