Mi tartozik a csalás körébe?

Mit is jelent a csalás?

Mit is jelent a csalás?

A gazdasági bűncselekmények elkövetői között nem ritka, hogy valaki csak utólag tud róla, hogy bűncselekményt követett el. Mit tegyen, ha csalás elkövetésével vádolják meg Önt, vagy egy hozzátartozóját? Szándékos volt-e a cselekedete vagy sem, az első teendője legyen az, hogy egy tapasztalt ügyvédhez fordul.

A gazdasági bűncselekmények között egy viszonylag gyakran felmerülő vád a csalás. A fogalmával, a lehetséges védekezéssel, és a büntetési tételeivel jobb mielőbb tisztában lenni.

A költségvetési csalás körébe tartozik az adócsalás, az áfára elkövetett csalás, a munkáltatói jogokkal összefüggésben elkövetett adócsalás, a jövedékkel való visszaélés, stb. Röviden a csalásnak minden olyan esete, ami a költségvetés sérelmével jár. Ugyanide sorolják a jogosulatlan gazdasági előny megszerzését, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértését, stb. Jogosan kérdezheti, hogy nem korai-e már rögtön az ügy kezdetén ügyvédhez fordulni. Azért nem, mert a védekezésnek számtalan lehetséges módja van, és egy rosszul megfogalmazott vallomással rengeteget ronthat az ügyének a megítélésén. Ilyenkor higgadt, ésszerű döntések meghozatalára van szükség, melyet egy az Önéhez hasonló ügyekben jártas ügyvéd segítségével könnyebben meghozhat. Beszélje meg egy szakértővel részletesen a helyzetét, és ne habozzon mielőbb megkeresni az arra alkalmas személyt.