Megbízható szekezetekkel a dilatáció ellen

Ipari padló

Ipari padló

Annak érdekében, hogy egy ház hosszú ideig állhasson, be kell tartani az építészetben alkalmazott technológiákat. Az objektumok megépítésének utolsó szakaszában, a dilatáció elkerülése érdekében elkülönített felületrészek kerülnek kialakításra.

A ház körüli talajnak időről-időre megváltozik a levegő-gáz rendszere, vagyis az összetételében lévő víz miatt megduzzad a fagytól, ami növeli a talaj térfogatát. Az ilyen felületi hőmérsékleti mozgások, más néven dilatáció, további terhet jelentenek az alapra és hatással vannak a falak körüli területre.

Annak elkerülése érdekében, hogy az aljzat létrehozásakor a talajjal érintkező vasbeton ne károsodjon, speciális varratokat helyeznek el benne. Ezáltal az épület körüli védő-betonréteg teljes szerkezete kevésbé lesz merev, ami lehetővé teszi a talajban bekövetkező változások ellensúlyozását a környezet hőmérsékleti változásai esetén.

A betonlemezek geometria változásainak kompenzálására és a dilatáció megakadályozása érdekében, azokat több részből szükséges létrehozni.