Lenolajkence, a fa védelmére

Lenolajkence

A fa, mint alapanyag, egyszerűen csodálatos és rendkívül hasznos. Nem véletlenül szeretnek vele dolgozni a mesteremberek, ugyanis nagyon könnyedén formálható. Nem okoz problémát a vágás, fúrás, faragás, marás, minták kialakítása. Legyen szó kemény vagy puha változatról, mindig érdemes odafigyelni a felületének óvására. Ebben fontos szerepet tölt be a lenolajkence.

Ez a készítmény megakadályozza, hogy farontó gombák jussanak hozzá és megkezdjék negatív tevékenységüket. A nedvességgel szemben is kialakít némi védettséget a lenolajkence. Többféle változata létezik, amelyek lehetnek színesek vagy teljesen átlátszóak. Ezek a típusok szépen kiemelik az erezetet, ezzel természetes hatást nyújtva.

Ha kültéri elemekről van szó, akkor 1-2 évente érdemes újrakenni a felületet, mert a Nap ultraviola sugárzása rendkívül rombolóan tud hatni mindenre. Kifakítja és teret ad a nedvességnek, ami aztán táptalajt nyújt a mikroorganizmusok szaporodásának, majd következnek a nagyobb élőlények a sorban. A lenolajkence egyszerűen és gyorsan felvihető ecset segítségével. Ne maradjon el sohasem, ha fával dolgozunk!