Legyen betonkerítés?

Miért jó a betonkerítés?

Miért jó a betonkerítés?

Ha kerítést építünk a családi fészek köré, annak az anyaga meghatározó kulcspont lesz. A fa, még ha halott anyagról is van szó, a természet-közeliséghez húz, a vas elegáns és tartós, a betonkerítés pedig erős és általában rideg.

A fánál a faragások teszik művészivé és egyedivé a kaput, a vasnál pedig a kovácsok keze munkája díszíti azt, ha nem viszik túlzásba és giccsparádéba torkollik a túldíszítés. A betonkerítés mára sokat változott, hiszen az elemes megoldással egész más a helyzet, mint a klasszikus régi konstrukciókkal.

Valljuk be, a régivel, általában telephelyek, gyárak voltak körbekerítve, és ezek nem tartoztak a romantika fellegvárai közé. Ezzel szemben, a mai modern betonkerítés kedvünk szerint alakítható, szépen illeszkedik és hamar is fel lehet húzni.

A magasságot is mi választhatjuk ki, sőt, fa- és vaselemekkel is tarkíthatjuk, így még változatosabbá téve a betonkerítés kinézetét. Így megmarad az erős és a masszív külső, amit eleve elvárunk tőle, de a szépség is bőven szerepet kap.