Légkondi, a nyugodt alvás érdekében

A légkondi szerepe

A légkondi szerepe

Fura dolog, de már nem is olyan luxus, ha valakinek a házában légkondicionáló működik. Néhány évvel ezelőtt, a középületekben is nagy szenzációnak számított, most meg majdnem minden irodaházban található légkondi, sőt, egyre több családi ház falán lehet látni a kültéri egységet.

Szükség van a klímára? Valószínűleg határozott igennel válaszolhatunk. Ahogy a nyár felemelte a tétet az idén, sokat kínlódva, álmatlanul forgolódtak a hálószobában.

Ha csupán egyetlen éjszakát nem piheni ki magát az ember, másnap teljesen munkaképtelen, csak nyűgösen képes valaminek nekifogni és abba sincs köszönet. Ez olyan mértékű gazdasági kiesést jelent a munkaerő piacon, hogy évente több milliós kárt okozhat a társadalomnak.

De nemcsak a cég szenved emiatt, mert a dolgozó is sokkal kevesebb bérezésben részesül a pontatlan vagy nem határidőre elkészített munka miatt. Mindent összevetve, amit elveszíthetünk a légkondi árán és annak az üzemeltetésén, azt visszanyerhetjük a fizetésünkkel és ugyanakkor nem kell szenvedni a meleg miatt sem.