A kőműves munkavégzésének a területei

Kőműves

Ez a szakma mindig keresett volt és valószínűleg az is marad, hiszen az épületek biztosan nem nőnek ki a földből maguktól. A kőműves elsődleges célja az épületek és azok részeinek kialakítása. A munkakörébe tartozik az zsaluzás, az alapozás, a falazás, a vasszerelés, a betonozás, a vakolás, a homlokzatalakítás, a hideg- és a meleg burkolás, a víz-, a hő- és a hangszigetelés.

Ez nem minden, mert bontási, javítási, karbantartási, valamint felújítási munkálatokat is végez. A jó kőműves képes értelmezni a rendelkezésére álló műszaki dokumentáció feltételeit és tartalmát. Továbbá betartja a folyamatok helyes sorrendjét.

A biztonság nagyon fontos, ezért mindig be kell tartani a munkavédelmi, a biztonságtechnikai, a tűz-, illetve a környezetvédelmi előírásokat. A kőműves képes meghatározni a munkavégzéshez szükséges anyagok mennyiségét. Ha megfelelő szakemberrel vagy szakemberekkel végezteti a lakásának felépíttetését vagy annak felújítását, akkor a végeredmény tökéletes lesz. Minden tekintetben meg lesz elégedve.