Kézszárító, szappanadagoló a járványok elkerüléséért

Kézszárító

Kézszárító

A higiéniai feltételek szigorú betartása egy olyan helyen, ahol több száz kisgyermek megfordul abszolút természetes dolog. A csemeték hajlamosak a maszatolásra, az illemhely használata után nem mindig jut eszükbe a kézmosás, gyorsan szaladnak vissza játszani. Ezért a számukra nagyon fontos az állandó oktatás, figyelmeztetés, amivel rögzülnek a helyes szokások.

Persze ehhez kellenek a megfelelő feltételek, mint az automata kézszárító, infrás csap, szappanadagoló. Az óvodákban és elemi iskolákban ezek a felszerelések alapvető követelmények, amelyeket az orvosi szolgálat elég rendszeresen ellenőriz.

Az kiskorúak immunrendszere még nincs teljesen kifejlődve, ezért jobban reagálnak a kórokozókra, minden létező betegséget elkapnak. Igaz, ezen a folyamaton minden gyermek egyszer át kell essen, de azért nem mindegy, hogy mekkora járványt okoz a környezetében. A járványos megbetegedéseknek az elkerülése végett, a szülők és a gondozók együttes erővel kell rávezessék a szappan és kézszárító használatára.