Kézi csomózású szőnyegek

Szőnyegek

Egyáltalán nem mindegy, hogy a lakás tulajdonosa miként rendezi be azt a helyiséget, amelyik a ház leglátogatottabbja. A szőnyegek mindig kulcsfontosságúak lesznek, ami nem is meglepő, hiszen ezek több száz éve már az emberek komfortját szolgálják, megadva azt a melegséget, amitől mindenki jobban, otthonosabban érzi magát.

A technológia fejlődésével ma már szinte műalkotások képződnek a gyártószalagokon. Emiatt a szőnyegek puhábbak, tartósabbak, dizájnosabbak. A legkeresettebbek kétségtelenül a kézi csomózású szőnyegek, amelyek mindenképp egyedinek tekinthetőek. Ezek Iránban, Afganisztánban, Nepálban és még számos más országban készülnek. 

Mondani sem kell, hogy ezek igen drágák és nagyon rég kivívták a maguk helyét a luxuspiacon. Szerencsére vannak olyan darabok, amelyek valóban exkluzívak, mégis olcsón szerezhetőek be. A hazai boltok online polcain a vásárló kereshet zöld, rózsaszín, narancssárga és sok más színű között. Illetve beszerezhetőek a már jól ismert, hagyományos perzsamintával készült darabok is. Ezek az igazán klasszikus szőnyegek.