A keserű likőr az emésztésben is segíthet

Keserű likőr

A mondás, miszerint mindent csak mértékkel, az élet szinte minden területén megállja a helyét. Így van ez az alkoholok világában is, főleg, mivel nagyon sok szeszes ital nemcsak a jókedv fokozására hivatott, hanem sokan gyógyító hatást is rendelnek a szóban forgó ital fogyasztásához. Ezen persze el lehet vitatkozni, az azonban tény, hogy a keserű likőr a régmúltban gyógyszerként kezdte a pályafutását.

Mára ez a tendencia jóval túlmutat önmagán, hiszen tudjuk, a keserű likőrök, vagy gyomorkeserűk – ahogyan régen emlegették a terméket- markáns, egyedi zamatuk miatt sok háztartás kedvelt itókájává váltak, sőt, sok helyen el sem múlhat úgy ünnepi alkalom, hogy ne kerülne az asztalra a különleges szeszes ital.

A fent említett likőrnek rengeteg fajtája van, azok közös tulajdonsága pedig, hogy valamilyen gyógynövényből, esetleg különleges fűszerből készültek el. A szervezetre, azon belül pedig az emésztésre gyakorolt jótékony hatását már rég bebizonyították, viszont a mértékletességet a keserű likőr esetében is be kell tartani.