Kerítés alapozása egyszerűen

Kerítés

Kerítés

A talaj egyenletessége kulcskérdés az építkezéseknél. Az alapozás az egyik legfontosabb művelet a kerítés telepítése előtt. Ugyanis a betonelemek kemények, rugalmatlanok, tehát a hepehupás talajra nem simulnak rá.

Ebben az esetben az egész labilissá válik, ami több probléma forrása lehet. Nagyon egyszerű a megoldás, ki kell ásni a tartóoszlopoknak a gödröket, bebetonozni az oszlopokat, majd szerszámokkal elegyengetni a földet. Van aki mélyedést is csinál és a kerítés elemei néhány centire a földbe kerülnek.

Ez a legbiztosabb alapozás. Az elemeket nem szükséges bebetonozni, hiszen egymásra rakva szilárdan állnak, de ehhez fontos a stabil alap. Nem egy kerítés, néhány évvel a felállítás után elmozdul, ami a rossz alapozás következménye.

Ha egyszer összeillesztésre került, a súlyánál fogva igen bonyolult szétszedni olykor nem is lehet, mivel az elemek egymásra épülnek. Ezért inkább alaposan elő kell készíteni az egész munkát és nem érdemes elkapkodni. Az igaz, hogy napi 20-25 m lerakható, de abban az esetben, ha az alapok megvannak.