A hőszivattyús szárító felfrissíti a ruhákat

Hőszivattyús szárítógép

A ruhák szárítása sok esetben gondot okozhat, főleg hideg, esős időben. A hőszivattyús szárító biztonságosan távolítja el a ruhákból a nedvességet úgy, hogy semmilyen károsodás nem éri őket közben.

Hideg idő esetén sem kell a lakásban kiteregetni, mert ekkor meg a helyiség telik meg kellemetlenül a párás levegővel, ami lecsapódik a hideg falakon és rongálhatja ezek felületét, támogatja a penészgombák elszaporodását. Tulajdonképpen párátlanítással történik a szárítás. A hőszivattyús szárító felmelegíti a ruhákat, amikből pára szabadul fel, ami utána eltávozik.

Viszont nem kerül bele a környezetbe, hanem egy tárolóban gyűlik össze, amit a lefolyóba is be lehet kötni. Helytakarékos, hiszen nem kell a lakásban teregetni, de napos idő esetén sem szükséges egyenként minden ruhadarabot kiaggatni a szárítókötélre.

Létezik még egy fajtájuk, a kondenzációs szárítógép, ami gyorsabban szárít, de korántsem olyan gazdaságos, mint a hőszivattyús szárítógépek és a ruhát sem kíméli annyira. Ennek a modern szerkezetnek az ára gyorsan megtérül, mert igen energiatakarékosan üzemeltethető.