Hajdina, a rizs alternatívája

Hajdina lisztérzékenyeknek is

Hajdina lisztérzékenyeknek is

A XXI. század számos új népbetegséggel „örvendeztette” meg az emberiséget. Percekig lehetne sorolni, hogy hányféle étellel szemben alakul ki érzékenység. Az egyik ilyen a búzaliszt intolerancia, amelyre van alternatív megoldás, ez pedig a hajdina. Ezt a gyógynövényt a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják, de azoknak is kedvez, akik szeretnek odafigyelni az alakjukra.

Egyébként ezek a tulajdonságok mellett, rengeteg előnnyel büszkélkedhet a hajdina. A zsírmentesség és a gluténmentesség mellett, vitaminoknak és fehérjében gazdag tulajdonsága révén szabályozza a vérnyomást és megfelelő koleszterinszintet képes biztosítani.

Tudni kell azt is, hogy a korai időkben főleg szegényebb családok táplálékát képezte, ma azonban a tehetősebbek is fogyasztják, hiszen minden ember szervezetének jót tesz. A hajdina fogyasztható köretként, de salátákban is megállja a helyét. Levesekben a búzalisztből készült csigatészták helyettesíthetők vele. Ha mégis elakad az ötletelésben, az internet tengernyi receptet biztosít olyan ételekből, amelyek elkészítéséhez hajdina is szükséges.