Fontos feladat a ruhacímke készítés

A ruhacímke készítés elengedhetetlen

A ruhacímke készítés elengedhetetlen

Ahhoz, hogy a vásárolt ruhaneműink sokáig megőrizzék színüket, minőségüket és méretüket, be kell tartanunk egy sor utasítást a mosás, szárítás és a vasalás során. Ezek az utasítások a ruhacímkén vannak feltüntetve piktogramok formájában.

A ruhacímke készítés tehát igen jelentős és nem elhanyagolható lépése a ruhagyártás folyamatának. Mivel a ruhaneműk különböző anyagokból készülnek, ezért különböző módon kell bánni velük a tisztítás során.

Ezt nem lenne honnan tudni, ha nem közölné velünk a ruha gyártója. Azt viszont lehetetlen lenne megoldani, hogy minden egyes ruhadarabhoz adjanak egy használati utasítást, így a ruhacímke készítés maradt az egyetlen megoldás. Tulajdonképpen ez is egy használati utasítás, csak nem hosszú szöveggel írják le a teendőket, hanem nemzetközi egyezményes jelekkel.

A ruhacímke készítés többféle anyagból is lehetséges. A leggyakrabban használt anyag a szövet, melyre hímzéssel kerülnek fel a piktogramok, valamint a ruhanemű mérete. De gyakran használnak bőrt és kartont is.