A fonott zsinór erős és hatékony

Fonott zsinór

A sikeres pontyhorgászat érdekében különféle felszerelések is kellenek. A hal biztonságos megakasztása elsősorban a horgon múlik, de a damil is jelentős szerepet kap.

Hiszen, ha nem elég erős, egy erősebb akasztásnál elszakad és oda a zsákmány. A fonott zsinór azonban garantáltan megtartja a kapitális példányokat is. A nagyon vékony mikro szálakból fonott szerkezet alapanyaga PE és PES műanyag, amely rendkívül erős és rugalmas, köszönhetően a fonott technológiának. A fonott zsinór ezenkívül igen strapabíró is, valamint a felület thermo kezelése révén kíméli az orsó dobot is.

Egy másik óriási előnye a fonott zsinór technológiának, hogy nehezebb fajsúlya révén, hamar lesüllyed a vízben, valamint szeles időben is könnyedén lehet dobni vele. A fonott zsinór átmérője és teherbírása értelemszerűen egyenesen arányos, és az ezekről szóló információ minden csomagoláson szerepel. Fontos, hogy minden esetben a megfelelő zsinórt használjuk, így hatékonyabban horgászhatunk. Széles választék található a specialcarp.hu webáruház kínálatában.