A díszüveg maradandó ajándék

Minőségi díszüveg

Az ajándékokra nem szabad úgy tekinteni, mint olyan értéktárgyakra, amelyek tükrözik, hogy egy illetővel milyen értékes kapcsolatban van az ember. Az ajándék átvétele inkább legyen egy olyan kedves gesztus elfogadása, amellyel még erősebbé fűzhető egy kapcsolat.

Sokszor maga a díszüveg az érték és nem a benne lévő bor. Tulajdonképpen megfogja az ajándékozás lényegét a díszüveges bor. A benne lévő nedű lehet értéktelen vagy átlagos, az ajándék ugyanolyan szép marad. A keret ad értelmet az egész ajándéknak. Ha egy dupla töltésű díszüveg kerül az asztalra, akkor néha nincs szíve az ünnepeltnek megbontani azt, hiszen olyan gyönyörűen mutat a nagy palack belsejében az az aprócska semmiség, ami emlékezteti őt az alkalomra.

Noha tudja, hogy ha kiürül a bor, akkor is megtarthatja az üvegét. Sőt, a legtöbbet újra is lehet tölteni. Mégis nehéz megbontani. Sokan pont emiatt meg sem nyitják, hanem a díszüveg felkerül a lakás egy jól látható pontjára a vitrinbe vagy a szekrény tetejére. Így bármelyik más ajándéknál előkelőbb helyzetbe kerül a díszüveg.