Budafok nevezetessége a pezsgő pincészet

Pezsgő pincészet

Biztosan hallott már híres borvidékekről és pincészetekről Magyarországon. Nem véletlenül, hiszen ezért fordul meg sok turista Tokaj környékén. Azonban a magyar pezsgő pincészet sem elhanyagolható, hiszen mindenki ismeri a Törley nevet. Amennyiben valaki megemlíti ezt a vezetéknevet, a minőségi és a felpezsgő italra gondolunk, amit ünnepeken szoktak előszeretettel fogyasztani.

Nem csoda, hiszen Törley József sikeresen tette le a hazai pezsgő pincészet alapjait, ami a mai napig megtalálható Budafokon. A térségnek nagyszerű adottságai vannak szőlőtermesztésre és pezsgőkészítésre, ezért is vásárolt még anno ott telket. Az sem véletlen, hogy a Törley Múzeum is a XXII. kerületben helyezkedik el.

Mivel a híres pezsgőgyárát oda telepítette, így nyilvánvaló, nincs tőle messze a pincészet sem. A mai napig nyitva áll a múzeum és persze az említett pincészet a kíváncsi látogatóknak. Amennyiben tervezi, hogy meglátogatja a nevezetes pezsgő pincészetet, úgy megkóstolhatja a híres pezsgőt, amit a jegy ára tartalmaz. További részletekért látogasson el a Törley honlapjára!