A beltéri tolóajtó árak befolyásoló tényezői

Beltéri tolóajtó árak

Sokan szereltetnek a hátsó kertre néző tolóajtót, mert egyrészt ez a típus több fényt enged be a lakásba, mint a hagyományos változatok, másrészt pedig, amikor nincs becsukva, akkor olyan érzést kelt, mintha a kert és az adott szoba egy légteret képezne.

Ugyanakkor, a beltéri tolóajtó árak után is sokan érdeklődnek, csak legtöbbször nem a helyiségek egybenyitása érdekében, hanem helyszűke miatt. Ugyanis a tolóajtó olyan szobákban is megoldást kínál, ahol nincs lehetőség egy hagyományos modellt teljesen kinyitni, de akkor is kiváló, ha szeretnének egy kis plusz szabadterületet nyerni.

Amit tudni kell a beltéri tolóajtó árak alakulásáról, hogy részben a méret és a nyílászáró gyártása során használt anyagok, alkalmazott technológiák befolyásolják, ugyanakkor a választott modelltől is függenek. Ugyanis kétféle tolóajtó létezik, az egyik a falba rejthető, a másik a fal elé elhúzható változat.

A falba rejthető verzió esetén ki kell alakítani egy rést, ahová befér az ajtó és ha ezt a fal vastagsága nem engedi meg, akkor téglából vagy gipszkartonból kell megépíteni a szükséges borítást. A fal elé elhúzható ajtók beszerelése kissé egyszerűbb, így a beltéri tolóajtó árak is alacsonyabbak.