A vegán táplálkozás és az edzés

Vegán táplálkozás

Vegán táplálkozás

Az állatszeretet napjainkban az étkezési szokásokat is megváltoztatja. A vegán étkezés szerint kerülendő az állati eredetű ennivalók fogyasztása. Ennek következtében, egy vegán se húst, sem tojást, tejet, sajtot és más,

magas fehérjetartalommal rendelkező étket nem fogyaszt. Az ilyen életmódot követő sportolók fokozott figyelemmel kell kövessék a mindennapi táplálkozásukat, hogy elegendő fehérjét és zsírt tudjanak szervezetükbe bevinni a növényi alapú készítmények által.

Az állandó éhségérzet, a vas- és más vitaminok hiánya nagymértékben befolyásolja az energiaszintet is, ami meghatározó szerepet tölt be egy sportoló életében. Az izomgörcsök elkerülésére ugyancsak célszerű nagy hangsúlyt fektetni, hiszen ez a sportolók örök ellensége.

A helyes, rendszeres étkezés által azonban egy vegán életmódot követő személy is teljes életet élhet, amennyiben figyel arra, hogy minden étkezéskor tartalmazzon az ennivalója fehérjét és zsírokat, illetve a testmozgás is az étkezési szokásaihoz legyen hangolva.