A szárazságtűrő növények legszebb fajtái

szárazságtűrő növények

Szárazságtűrő növények

Nem minden virág képes teljes értékűen fejlődni és növekedni nedvesség nélkül. Az elegendő mennyiségű víz hiányára a nem szárazságtűrő növények különféle módon reagálhatnak. Míg egyeseknél a növekedése lelassul, addig mások elveszítik a leveleik rugalmasságát és feszességét, a többiek pedig kiszáradnak.

De mi van, ha a forró, száraz időben nincs lehetőség a virágoskert gyakori öntözésére? Ebben az esetben a probléma kiváló megoldását a szárazságtűrő növények szolgáltatják, amelyek még elégtelen nedvességtartalom mellett sem veszítik el vonzerejüket, mert a buja virágaik és csodálatos illatuk révén örömet okoznak tulajdonosaiknak.

A virágágyásoknak az említett növényekből történő elrendezésekor be kell tartani a szokásos ültetési rendszereket, amelyekben az előtér kisméretű fajtákkal van kitöltve, a háttérbe pedig a magas példányok kerülnek. A virágoskert beültetésekor külön helyet kell biztosítani a gyógyhatással rendelkező szárazságtűrő növényeknek. Ezek közül a legvonzóbbak a deres csenkesz, a zöld pántlikafű és az elymus.