A nyári gumi előnyösebb a száraz úton

Nyári gumi száraz aszfaltra

Nyári gumi száraz aszfaltra

Sokan nincsenek tisztában azzal, mennyire fontos mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat használni. Hanyagságból vagy pénzmegtakarítás céljából nem cserélik le az autókról a gumikat, csak ha azok már teljesen használhatatlanok. A nyári gumi alkalmazása akkor ajánlott, ha a levegő hőmérséklete 7 Celsius fölé emelkedik.

Ilyen hőmérsékleti viszonyok között ugyanis a téli gumik igen hamar elkopnak és kényelmetlenné teszik a vezetést. Ezért gazdasági szempontból is előnyös lecserélni a tél végén az abroncsokat. A nyári gumi használata télen szintén nem szerencsés.

Nem is feltétlenül gazdasági vagy kényelmi szempontok miatt, hanem főleg biztonsági okokból. Ugyanis a csúszós, jeges úton a nyári gumi nem biztosít megfelelő tapadást, így nagyon balesetveszélyes a közlekedés.

Az évszaknak megfelelő gumiabroncsok alkalmazása tehát minden szempontból nézve előnyösebb, hiszen kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést, továbbá gazdasági okok miatt is érdemes időben váltani. Az autogumiplaza.hu webáruház óriási nyári gumi választékkal rendelkezik. Nézzen be, ha még nem cserélte le az abroncsokat!