A műanyag ablak beépítésének különböző módozatai

műanyag ablak beépítése

Műanyag ablak beépítése

Egyes nyílászáró forgalmazók ingyenes beszerelést ajánlanak, amennyiben náluk vásárolja a terméket. Ez egy igazán kiváló lehetőség, hiszen így a műanyag ablak beépítése olcsóbban kihozható. Ezen kívül azt is érdemes megvizsgálni, hogy az adott körülmények milyen beillesztési módozatot tesznek lehetővé. A speciális helyzetektől eltekintve, 4 típust különböztethetünk meg.

A kőműves által kialakított falnyílásba való beillesztés az első és talán leginkább egyértelmű opció, ami általában az épület építésekor történik. A következő a műanyag ablak beépítése bontással, méghozzá a téglaépületben. Erről érdemes tudni, hogy a fal itt elkerülhetetlenül sérülni fog.

Ezt a sérülést azonban a fenti linken megtalálható szakemberek igény szerint helyre is állítják. A soron következő a bontás nélküli beépítés, amikor az új ablak, a régi tokba lesz beillesztve, ezért csökken az üvegfelület mérete. Az utolsó típusa a műanyag ablak beépítése panelbe. Ez minden esetben bontással történik, az épület adottságai miatt.