A legismertebb cukorhelyettesítő szerek

Cukorhelyettesítő szerek diétázóknak

Cukorhelyettesítő szerek diétázóknak

A hagyományos és mindenki által jól ismert kristálycukor fogyasztása sok ember számára lehetetlen. Ugyanis az egészségi állapotuk miatt nem fogyaszthatnak répacukrot és semmit, ami nagy mennyiségben tartalmazza azt. A cukorhelyettesítő készítmények fogyasztása viszont nem okoz számukra sem problémát.

A cukorbetegségben szenvedők nem képesek lebontani a kristálycukrot, ezért az nem alkalmas számukra. Mások azért tartózkodnak a répacukor használatától, mert épp valamilyen fogyókúrás diétát folytatnak, melyek nem teszik lehetővé a cukros termékek fogyasztását.

A természetes eredetű cukorhelyettesítő szerek azonban a legtöbb esetben a cukorbetegek és a fogyni vágyók számára is használhatóak. Ugyanis ezek a különböző növényi eredetű édesítőszerek könnyen lebomlanak, és fontos tápanyagokat is tartalmaznak, melyekre nagy szüksége van a szervezetnek.

Egyre népszerűbbek ezek a cukorhelyettesítő szerek. A legismertebb talán a barnacukor és a nyírfacukor. De szintén nagy népszerűségnek örvend a stevia és a juharszirup is.